Amikor Richard Nixon amerikai elnök kezében megláttam az ír szettert, elhatároztam, hogy következő kutyám ilyen fajtájú lesz.

Első szetteremet 1986 nyarán vásároltam meg a Luxatori kennelből. Oswald, így neveztem el az új családtagot, aki szerencsére sok időt tölthetett velünk. Minden este, minden nap, egész öreg koráig futott velem, nem telt el úgy nap, hogy a rendszeres „edzésünk” elmaradt volna… Oswald halála után, nem maradhattam kutya nélkül, így került hozzám 2006-ban Luxatori Ignis-Faatus. Fatussal mind külsőleg, mind belsőleg szintén teljesen elégedett voltam, ugyanis Oswaldra emlékeztetett! Ugyan az a makacs lény, aki mindig a kedvemben akar járni!

2008-ban, úgy döntöttem jobb lenne Fatusnak, ha lenne mellette egy másik kutya, így hoztam el újabb szetteremet Luxatori Jiggery-Pokery „Jagger”-t . Vele már „komolyabban” elkezdtem kutyázni, belekóstoltam a kiállítások ízébe is, nem kis sikerrel… Jagger 2008-ban Derby Győztes lett, majd 2009-ben befejezte a Hungaria Champion címet! Ezeken kívül többszörös CAC és CACIB címet elért, külföldön és belföldön egyaránt!

 
   
   
   

Legifjabb családtagunk, a kis Luxatori Lollypop Lakisha „Amy”, aki 2011 februárjában került hozzám. Ő az első lány a csapatban, nagy reményeket fűzök hozzá… Már most látszik, igazi szettere jelleme, játékos és mindenkivel jól kijön!

Így jelenleg három kutyámmal élek Érd és Diósd határában. Terveim közt szerepel többek közt Amy, és Jagger további bemutatása kiállításokon…

László Zoltán 2011.

   
   
 
 

Vissza